Home Home                                 

Griffen Spa Hotell - I området

Rønnes vartegn fra vandsiden - Nikolaj Kirke

Rønne. Bornholms hovedstad. Fine bindingsverkhus. Hyggelig stemning.

Rønne er Bornholms "hovedstad" og samtidig ankomststedet for fly og ferger. 

Masser af idyl i Rønnes charmerende gamle bydel

Griffen Spa Hotel ligger i Rønne, som er Bornholms hovedstad. Det er også her fergehavnen er. Tallet på fergeanløp blir stadig større - blant annet fordi Rønne har utviklet seg til en af Nordeuropas største cruisebåthavner. Ta en tur langs kaiene her og se det myldrende livet når gjester fra hele verden går i land fra de store cruisebåtene.

Skjeve gater og sjarmerende hus
Byens status som hovedstad danner grobund for et rikt handelsliv, der bl. a. de to ukentlige torgdagene (onsdag og lørdag) med salg av frisk fisk, kjøtt og grønnsaker er vel verd å bruke tid på. Litt vekk fra torvet og sentrum ligger den gamle bydel med sine skjeve gater og sjarmerende små hus. Her er også store kjøpmannsgårder fra 1800-tallet som vidner om en tid, da Rønne var hjemsted for mange velhavende skipsredere. Nyt de smukke husene på en avslappende tur langs hyggelige gater.

Spennende musèer
I Rønne finner dere også en rekke av muséene på øya. På Bornholms Museum kan dere oppleve lokal historie gjennom 10.000 år. På grunn av sin beliggenhet langt fra det øvrige Danmark, har Bornholm hatt sin helt egen utvikling. Bornholm ligger sentralt på sjøveiene til de baltiske landene, og dermed var Bornholm et viktig handelssentrum i ”gamle dager”. Handelen skapte liv og store rikdommer på Bornholm. Men rikdommene tiltrakk også mindre ønskede gjester i form av sjørøvere. Et annet spennende museum er Erichsens Gaard, der tiden er spolet tilbake til 1850-årene. Her kan dere oppleve et ”fint” borgerhjem, slik det var dengang. I den smukke hagen blomstrer stadig de gamle blomsterartene fra 1800-tallet.

Små, hyggelige sandstrender
Nord og syd for Rønne er byen omgitt av hyggelige skoger og deilige sandstrender. 300 meter fra Griffen Spa Hotel kan dere nyte den lille, men hyggelige Nørrekaas Strand. Gled dere til skønne dager i Bornholms hovedstad. - Og hvis dere ikke har bil med, så kan dere glede dere over at Griffen Spa Hotel ligger tett ved det busstoppestedet der nesten alle busser til og fra resten av de bornholmske byer starter og avslutter sine ruter.

 Brosten og stokroser i RønneErichsens Gaard i Rønne er en tur tilbage til gamle dage  

Bestilling
Bestill  ferien på Griffen Spa Hotell ved å taste inn ønsket ankomstdato  i bestillingsboksen til høyre - eller ring til oss nå på +45 56 95 85 66, så gir vi gode idéer til deilige feriedager  på Bornholm. 

 

Team Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon +45 56 95 85 66 • E-mail
Alle feriesteder på kort
Feriehus & Ferieleiligheter
Ferieleiligheter & Værelser
Dueodde Ferieleiligheter
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Griffen
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkaas Sommerhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Strandpromenaden
Storløkke Feriepark
Svaneke Leiligheter
Svaneke Sommerhuse
Æblehaven
Østersøen Ferieleiligheter
Årsdale Søpark
Barnas øy
Sykkelferie
Strandferie
Svømmebasseng
2-3 ukers opphold
Sportsreiser
Feriehus & Ferieleiligheter
Ferieleiligheter & Værelser
2-3 ukers opphold
Avbestillingsforsikring
Hvem er Team Bornholm?
Guideservice
Kontakt oss
Leiebetingelser